Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити / Пілігрим - Ваш ідеальний відпочинок
Завантаження

Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити

Щоб поїхати до Іспанії, спеціальних причин шукати не потрібно. Барвиста історія, всесвітньо відомі твори мистецтва, найяскравіша культура, прекрасні чарівні пляжі - хіба цього недостатньо? І саме, мабуть, головне - фантастична місцева кухня. Ось про неї-то сьогодні і поговоримо, поповнимо, скарбничку знань про іспанську гастрономію.

1. Особливості кухні.

Традиційна іспанська кухня - це проста в приготуванні їжа. При цьому кулінарія в кожному регіоні Іспанії своя. Виною всьому гори, що проходять через всю країну і які виступали до останньої половини ХХ століття в якості природнього бар'єру для спілкування і транспортування, в тому числі продуктів. Іншою причиною гастрономічного різноманітності є той факт, що Іспанія була створена шляхом об'єднання багатьох маленьких королівств, кожне з яких мало свої традиції.

Багато іспанських страв готуються сьогодні з використанням тих же методів приготування та інгредієнтів, що і двісті і триста років тому.

Неймовірний внесок в місцеву кухню внесли араби, які жили в Іспанії протягом 800 років. Інші страви виникли через європейський і навіть американський вплив і згодом були адаптовані відповідно до іспанських уподобань. Одне можна сказати напевно, їжа в Іспанії свіжа і дуже смачна.

2. З чого готують іспанці?

Двома основними інгредієнтами всієї іспанської кухні є оливкова олія і часник. Незважаючи на відмінності різних регіонів країни ці два компоненти змогли подолати всі бар'єри і отримали повсюдне поширення. Серед інших типових інгредієнтів та продуктів: риба та морепродукти, сири, ковбаси, м'ясо трьох видів (яловичина, баранина і свинина), яйця, фрукти та овочі, а також бобові. У число популярних іспанських трав і спецій, крім часнику, входять цибуля, орегано, розмарин і чебрець.

3. Що обов'язково потрібно спробувати в Іспанії?

Мабуть, найвідоміше іспанське блюдо - паелья. Це тушковане м'ясо або морепродукти з рисом. Його батьківщиною є Валенсія. На сьогодні існує величезна кількість варіацій паельї, але зазвичай виділяють два види. Перший варіант готується з м'яса кролика і курки з додаванням довгого рису, свинячої ковбаси чорізо, овочів, часнику, солодкого червоного перцю піменто і шафрану. Другий варіант готують з різних морепродуктів: креветок, молюсків, крабів і омарів. Родом з Андалусії на півдні Іспанії інше фірмове блюдо - холодний томатний суп гаспачо. Всі його інгредієнти раніше вручну розтиралися з використанням спеціальної миски, так званої дорнільо. Сьогодні сучасні іспанські кухарі використовують замість цього блендер. Крім червоних стиглих помідорів в гаспачо входять оливкова олія, часник, хліб, перець і огірок. Перед вживанням страву охолоджують.

Хамон є ще одним відомим іспанським продуктом. Це сировялений свинячий окіст. Щоб приготувати делікатес, свинячу ногу спочатку солять, а потім підвішують для сушіння в спеціальних погребах на 9-12 місяців. Найпоширенішим вважається хамон Серрано. Його готують з певного виду свиней, вирощуваних з дотриманням особливої дієти. Традиційно хамон подають тонкими скибочками з невеликою кількістю хліба перед початком вечері. Не забудьте під час поїздки в Іспанію спробувати тортилью - скромний іспанський омлет. Щоб приготувати цю страву, місцеві кухарі повільно обсмажують на оливковій олії картоплю і цибулю, потім змішують їх зі збитими яйцями. У цю суміш також додаються чоризо, шинка, шпинат і кабачки.

На особливу увагу заслуговує традиційна іспанська закуска, відома як тапас. Вона може бути абсолютно різного виду: від канапе до нарізаних скибочок на тарілці, а також холодною та гарячою. Тапас може включати в себе будь-які продукти: філе тунця, коктейльні оливки, чіпси, ковбасу чорізо, шматочок тортильї, приготовані на повільному вогні яловичі щоки і багато іншого. Тапас щодня подають в барах і кафе по всій Іспанії, і в кожному місці своя інтерпретація цієї страви і різні ціни. Це, звичайно ж, не всі страви іспанської кухні. Можна нескінченно розповідати про пататас бравас (картопля з гострим соусом), гамбас аль-Аджілло (креветки в часнику), фабада (тушкована квасоля), флан (найвідоміший десерт із заварним кремом), пісто (іспанська версія рататуя), кочінілло (смажене порося ), чуррос (закуска з смаженого тіста) і багато іншого.

4. В який ресторан піти?

Виділити кілька ресторанів з сотні тисяч закладів по всій Іспанії - завдання досить складне. Але все-таки згадаємо деякі з них. Ті, які дійсно заслуговують на увагу і при цьому не вдарять сильно по гаманцю середньостатистичного туриста. Одна з гастрономічних перлин Мадрида - тапас-бар La Manduca. Заклад не тільки може похвалитися традиційною закускою, а й одним з кращих в місті пататас бравас. Спробуйте шинку або один з гігантських багетів зі свіжого хліба з лососем, брі або карамелізовану цибулю. Відкрита тераса без надмірностей, але це найкраще місце в ресторані під час літньої спеки. Співвідношення ціни та якості тут просто неймовірне.

У Мадриді не проходьте повз ресторан Lateral . Таких закладів кілька в місті, і на це є вагомі причини. Їх різноманітність тостів і тапас відрізняється демократичними цінами і приголомшливим смаком. Незважаючи на те, що в Lateral не бронюють столики, обслуговування швидке, тому просто зайдіть і випийте який-небудь напій у барі, поки очікуєте вільний столик. Повірте, козячий сир з червоним перцем і філе з карамелізованою цибулею на скибочках злегка підсмаженого багета вартують очікування. Ще одна модне і доступне місце для вечері в Мадриді - ресторан Dray Martina , в якому пропонують іспанську кухню в стилі ф'южн для гурманів за розумною ціною. Пляшка вина і обід з трьох страв обійдуться вам в суму 25 євро на людину, а шикарна обстановка зі старовинними дерев'яними столами і модним декором відмінно підійде для вечері з коханою чи коханим, ну і, зрозуміло, для вечора в компанії друзів. Обов'язково замовте баклажани з медом і хумусом або спеціальні кесадільї з сиром махореро і спеціальним соусом мохо Верде.

У Барселоні рекомендуємо відвідати автентичний іспанська бар Can Paixano в районі Барселонета. З 1969 року цей заклад спеціалізується на закусках і ігристому вині Кава. Місць в барі не багато, а говірких відвідувачів завжди предостатньо. Так що будьте готові до справжньої іспанської атмосфери! Тут можна купити гарячі бутерброди і гамбургери за 3 євро, а цілий ряд місцевих м'ясних продуктів, сирів і тапас - за 3-4 євро. За келих чудового домашнього вина ви заплатите всього 1,10 євро. Барселонський заклад 100 Montaditos вважається одним з найпопулярніших іспанських фастфудів. Це мережа ресторанів, в яких подають понад 100 сортів міні-сендвічів (montaditos), дешеве пиво і солодкий вишуканий коктейль тинто де Віра. За кожен бутерброд і алкогольний напій ви заплатите від 1 до 1,5 євро. La Surena - ще один популярний ресторан в Барселоні, що спеціалізується на іспанських тапас і стравах з морепродуктів за розумними цінами. Тут можна спробувати креветки, восьминога, паелью, м'ясні страви та інші гарячі закуски. Відмінне місце для великих компаній.

Опинившись в Валенсії, загляньте в ресторан L'Estimat .Він пропонує широкий вибір страв, включаючи фірмову паелью. З тераси ресторану відкривається чудовий вид на відкрите море. У неділю тут збирається велика кількість місцевих жителів. Обов'язково бронюйте столик заздалегідь!

Незалежно від того, приїжджаєте ви в Барселону, Мадрид або місто на узбережжі, іспанська кухня в будь-якому місці сповна порадує своїм смаком і стане відмінним приводом для чергової поїздки в цю країну. І як кажуть іспанці, коли хочуть побажати всім приємного апетиту, «Буена провечо!».

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Де тепло взимку? Рекомендуємо найтепліші країни та курорти Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина ІТАКА "На пам'ять" як то кажуть 10 найкращих пляжів Чорногорії Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури